U-16 tur til Norge, september 2017

Foto: Jesephine Dewett

For at støtte unge lovende orienteringstalenter arrangerede DOFs venner en udenlandstur første weekend i september 2017. Vi fik hjælp af nogle af dansk orienterings bedste ungdomsledere, Josephine Dewett, Tobias Svarer og Simon Thrane Hansen. Med stor entusiasme, energi og overblik sørgede de for, at turen blev gennemført på bedste vis. Fra DOFs Venner skal lyde en stor tak til de tre ledere.

Udtagelseskriterier for turen var følgende (ikke-prioriteret rækkefølge):
Vi ville gerne støtte både piger og drenge. Løberne skulle være 15-16 år og repræsentere alle 3 kredse. Ranglistens aktuelle stilling blev vægtet højt. Vi ønskede at give flere løbere erfaring med udenlandske løb og terræner, så de løbere, som allerede var udtaget til årets EYOC, kom ikke i betragtning.

Turens mål var at deltage i publikumsløb i forbindelse med Euromeeting. Der var desværre ikke dansk deltagelse i elitekonkurrencen, men løberne kunne opleve flere af de andre store nationers atleter i aktion.

Konkurrencerne blev afviklet i VM 2019-relevante terræner, og løberne var begejstret over de krævende terræner. “Det var superfedt. Både teknisk svært og fysisk hårdt!” fortæller Rebecca og Jonas, som var med. “Jeg opdagede, at jeg skal arbejde meget mere med min teknik i indløbet mod posterne”, fortæller en af dem.

Udtagelsen blev modtaget med glæde; “som at få et ordentligt skulderklap” og “som en opfordring til fortsat satsning”. Løberne var meget glade for at få en weekend med eliteorientering i norsk terræn sammen med o-venner og meget dygtige ledere.

Løbere:Rebecca Loft Thyssen, Horsens OK
 Camille Marie Næstoft Juhl, Søllerød OK
 Freya Halberg Petersen, FIF Hillerød
 Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK
 Jeppe Liengaard, OK Snab
 Lukas Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød
 Jonas Gabs Rasmussen, OK Melfar

Foto: Jesephine Dewett